top of page

Kinderdagverblijf

Schermafbeelding 2019-07-09 om 14.46_edi

Ons kinderdagverblijf is een heerlijke plek voor kinderen, van 6 weken tot 4 jaar oud. Kinderen krijgen professionele, liefdevolle zorg en aandacht en leren hoe zij samen kunnen spelen, ontdekken en ook rekening houden met elkaar.

Schermafbeelding 2019-07-11 om 22_edited
Schermafbeelding 2019-07-09 om 14.48_edi

Groep


Kinderen worden opgevangen in een verticale groep (kinderen tussen 0 en 4 jaar).

 

Inrichting

 

Het kinderdagverblijf is kindvriendelijk en overzichtelijk ingericht. Kinderen worden naar leeftijdsgroep gestimuleerd door de inrichting van de ruimte en het aanbod van speelmateriaal. Ons kinderdagverblijf beschikt over een eigen buitenspeelplaats. Als het even kan, dan wordt er lekker buiten gespeeld.

Pedagogiek

De eerste levensjaren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. In ons pedagogisch beleidsplan staat beschreven hoe Anita's Kinderopvang in samenspraak met de ouders de beste begeleiding biedt. Meer informatie lees je bij het onderdeel Kwaliteit op onze website.

 

Communicatie

Naast het contact met de pedagogisch medewerkers op de locatie, zijn wij met jou telefonisch in contact maar ook via nieuwsbrieven, mails en samen met de oudercommissie. Wij spreken persoonlijk over het welbevinden en de ontwikkeling van je kind, houden ouders & verzorgers op de hoogte over activiteiten, nieuws, inhoudelijke thema’s en stemmen verwachtingen met elkaar af.

 

Een dag bij ons

 

Op het kinderdagverblijf werken we met een vaste dagindeling, omdat een vertrouwd dagritme jonge kinderen houvast geeft. Er zijn vaste momenten om te eten, slapen en waarop de tijd wordt genomen gericht met de kinderen een activiteit te doen. Baby’s op het kinderdagverblijf houden uiteraard zoveel mogelijk hun eigen ritme aan. Ieder kind krijgt zo veel mogelijk de ruimte om zich op zijn of haar eigen manier en tempo te ontwikkelen.

bottom of page