top of page

Alle thema's op een rij

Wat als mijn kindje ziek is?

 

Bij Anita's Kinderopvang zijn we van mening dat een ziek kind thuis hoort te zijn en moet kunnen uitzieken en aansterken in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving. De uren mogen dan binnen 2 maanden worden ingehaald. Mocht het kind ziek worden tijdens de opvang dag, dan wordt contact gezocht met de ouders/verzorgers. Indien nodig vragen we jou je kind op te halen. Deze uren kunnen niet worden ingehaald.

Wanneer mag het kind niet naar de opvang;

- Met diarree en/of overgeven

- Met krentenbaard, indien dit niet kan worden afgeplakt. Dit in verband met

besmettingsgevaar.

- Bij waterpokken, hand-voet-mondziekte, of andere kinderziekten met vochtblaasjes/wondjes.

Zodra de vochtblaasjes zijn ingedroogd, zijn de kids weer van harte welkom!

Heeft je kind medicijnen nodig tijdens de opvang, geef dit dan aan. Er zal dan een formulier moeten worden ondertekend door de ouder/ verzorger waarin je aangeeft akkoord te gaan met het toedienen van de medicijnen aan je kind.

In deze vervelende corona periode houden wij ons aan de regels van het RIVM. Kijk op de site van het RIVM of overleg met ons of uw kindje wel of niet naar de opvang mag komen.


Ditjes, datjes & huisregels


Tas & Kleding
- Het is voor ons en de kindjes handig dat ze een tas bij zich hebben met verschoonkleren indien nodig. Denk daarbij aan een onderbroek, romper, kleding (passend bij het weer) en eventueel iets warmers voor het geval het weer omslaat. Check daarbij ook regelmatig de maat en of de inhoud nog past bij het seizoen. Knutselwerkjes en traktaties geven we natuurlijk graag mee naar huis en dan is een tas ook erg handig. Als de naam van je kindje(s) in de tas staat vermeld, zijn we helemaal gelukkig ;-)
Slapen & knuffel
- Voor de kindjes die hier slapen en een knuffel & speen nodig hebben, is het heel fijn als die ook mee komen in de tas. Laten we samen kijken dat dit in de ochtend in de tas zit en ook voor het naar huis gaan.
 

De poort

We willen aan iedere ouder vragen om bij binnenkomst en weg gaan, de poort te sluiten en Echt de haak op de poort te doen. Het verkeer rijdt hard, ook tractors en andere grote voertuigen rijden ons huis voorbij en zijn onvoldoende alert op onze kleintjes die ons het aller dierbaarst zijn en waar we heel voorzichtig mee moeten omgaan. We willen veiligheid ten alle tijden borgen dus dringend verzoek hier echt op te letten. Draaien of parkeren bij de buren op nr 19 is niet toegestaan, we respecteren dit verzoek.

Bezetting en aantal kindjes

We moeten ons het hele jaar aan de voorgeschreven kindratio van de GGD houden. Daarom is het erg belangrijk dat we onze planning aanpassen aan de tijden dat de kinderen in de opvang zijn. We willen een ieder vragen om je aan de afgesproken tijden te houden. Als er kinderen (vaak onverwachts) eerder of later worden gebracht/gehaald, komen we soms in de knel en dat willen we voorkomen. File of pech is niet altijd te voorzien of te voorkomen, maar verder verzoeken we je om je aan de afgesproken tijden te houden.

Openingstijden

Onze openingstijden zijn van 7.30-18.00 We sluiten onze deuren om 18.00

Afwijkende tijden

Kom je je kindje(s) eerder halen of brengen, zullen we de extra tijd in rekening brengen. Besluit je je kind die dag eerder op te halen, berekenen we de tijd die was afgesproken. ALs je een week van te voren deze wijziging door geeft, passen we de afgesproken tijd aan en wordt deze niet door berekend. Men wil wel eens denken dat wanneer je je kind een kwartier later brengt, je ook een kwartier later op kunt halen. Helaas is dat niet het geval, we zullen het kwartier ook in rekening brengen.

 

Hygiene

In het halletje bij de kapstok hangt onze dispenser met ontsmettende zeep. We willen je vriendelijk vragen om bij binnenkomst de handen middels deze zeep te ontsmetten en ook die van de kindjes. Ook leren wij de kindjes aan in de mouw/ellenboog te hoesten i.p.v. in de handen. Zouden jullie dit thuis ook aan willen leren? Hartelijk dank!

Jassen en tassen

Met ongeveer 40 kindjes in de opvang is het heel prettig dat er namen in de jassen staan. We weten niet altijd wie welke jas heeft en zeker bij nieuwe jassen is dit prettig.

Veiligheid tijdens het slapen

Tijdens de middagdutjes worden de kindjes met hun eigen trui of vest in bed gelegd. Zouden jullie willen vermijden dat ze vestjes met capuchons dragen, deze zijn gevaarlijk om in te slapen.

Ziekenuren

Inhalen van ziekenuren mag binnen 2 maanden. Mocht het kind ziek worden tijdens de opvang en moet het kind worden opgehaald, dan kunnen de uren niet worden ingehaald. Alleen voor zieke kindjes geldt de inhaalregel, niet voor broertjes of zusjes die deze dag ingepland stonden.

Hygiene

Voor kindjes die een luier dragen adviseren we dat ze ook een romper of onderbroekje er overheen dragen. Het gebeurd nog al eens dat de luier anders afzakt of dat kindjes tijdens hun slaap deze proberen uit te trekken.

Reserves

Voor kindjes die nog de fles krijgen zou het heel fijn zijn als we reserve poedermelk hebben. Zo hebben we altijd voldoende melk indien er iets gebeurd, valt of als het kind nog honger heeft.

Warm eten

Warm eten (mee gebracht van thuis) willen we natuurlijk best aanbieden. Echter vanaf 1,5 jaar vragen we om dit thuis te doen. Meestal lopen de voedingstijden gelijk met de spits en dit is voor het kind erg onrustig maar ook voor de medewerkers. Eten moet je in rust en met aandacht kunnen doen en daarom de voorkeur om dit vanaf 1,5 jaar thuis te doen.

Het komt wellicht allemaal wat streng over deze verzoeken en regels, echter met 40 kindjes in de opvang moeten we duidelijke richtlijnen hanteren en werkt het net even wat anders dan met 1,2 of 3 kinderen thuis. We danken jullie hartelijk voor je begrip en medewerking en mochten er nog vragen zijn, dan staan we jullie natuurlijk graag te woord!

Dank je wel namens het hele team!!!

Geschillen en klachtencommissie

 

Het kan voorkomen dat je ergens niet tevreden over bent. We horen dat dan natuurlijk graag persoonlijk. Klachten zullen we altijd proberen samen op te lossen, in een open gesprek kom je in de meeste gevallen vaak tot een oplossing. Komen we er samen toch niet uit, dan kun je je wenden tot de geschillencommissie. Het reglement van de geschillencommissie vind je op: www.geschillencommissie.nl

Foto's bekijken? Druk op de knop en login. Veel kijkplezier!
Schermafbeelding 2019-10-01 om 14.20.33.
Schermafbeelding 2019-07-09 om 14.46_edi
bottom of page